tiistai 18. huhtikuuta 2017


Flexvecka

 
Mattlidens gymnasium hade i år för andra gången en Flexvecka mellan period fyra och fem. Under veckan samarbetade vi med Espoonlahden lukio, Haukilahden lukio och Kaitaan lukio för att erbjuda ett stort urval kurser, både ur den nationella läroplanen och nya tillämpade kurser. Bland annat erbjöds en skidkurs i Ylläs samt en gemensam kurs ”En vecka på svenska”. I den kursen deltog även 6 studerande från Kemijärven lukio.  Under kursen såg studerandena Tove Janssons utställning på HAM. Vidare gick de på teaterpjäsen Laina och fåglarna av Susanna Alakoski på Esbo teater.

De flesta kurser som ordnas under flexveckan är något utöver det vanliga och flera kurser är ämnesövergripande. Vi ordnade även resor till två exotiska resmål: Valamo kloster i östra Finland och Shanghai!

Våra studerande har valt kurser i bl.a. kinesiska, första hjälpen, folkmord, PRAO, innovationer, fältkurs i biologi och numeriska metoder.

Flexveckan har kommit för att stanna till Mattlidens gymnasium och vi ser många möjligheter med hur den kunde utvecklas och rekommenderar veckan även för andra gymnasier.

Laila Andersson
tf. rektor

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti