keskiviikko 7. joulukuuta 2016


LUKE - Meidän kaikkien yhteinen juttu!

Kun kuulin rehtorini ensimmäisen kerran mainitsevan ”lukesta”, en vielä tiennyt, millaiselle matkalle olen lähdössä. Suhtaudun opettajana (ja ihmisenä) uusiin asioihin varsin positiivisesti, joten lähdin mielelläni ottamaan selvää, mikä LUKE on tarkemmin. Kohta olinkin jo mukana projektissa.

Lukioiden kehittämisverkosto (LUKE) kokoaa Suomesta kymmeniä lukioita lyömään viisaat päänsä yhteen kehittämään hienosta lukioverkostamme entistä paremman. Käytännön asioiden helpottamiseksi LUKE on jaettu pienempiin alueverkostoihin. Vaikka kaikki on vielä suhteellisen alussa, homma on mielestäni saatu erittäin hyvin käyntiin, yhteydenpitokanavat toimivat jo hyvin ja ihmiset ovat tosissaan mukana halulla kehittää ja kehittyä.

Vaikka opetushallitus on vahvana voimana taustalla, kaikki keskustelut, koulutustarpeet ja muutoshalukkuus lähtevät lukioista itsestään. Käytännönläheisyys, parhaat käytänteet, uudet ideat ja vanhojen jalostaminen ovat aivomyrskyn keskiössä. Koulullamme tammikuussa järjestettävä Etelä-Suomen verkoston ensimmäinen isompi seminaarikin on jo pitkälle ideoitu.

Yksittäisen opettajan näkökulmasta LUKE tarjoaa paljon mahdollisuuksia monella tavalla. Jo pelkästään eri koulujen kollegoiden tapaaminen on erittäin hedelmällistä, kun pääsemme yhdessä pureutumaan juuri meitä koulumaailmassa askarruttaviin asioihin ja haasteisiin. Vaikka ulkopuolelta voisi ajatella lukioiden jakavan paljon samankaltaisuuksia, mitä ne toki myös tekevät, lukioiden moninaiset painotukset antavat varsin persoonallisia leimoja eri kouluille, mistä voi helposti ammentaa lukuisia sävyjä myös omaan opetukseen ja opettajuuteen.

Uutta vuotta, tapaamisia ja kohtaamisia
odotellessa,


Markus Kytölä

Espoonlahden lukio


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti